Sexueel misbuik door Br. Romuald van der Sanden St Aloysiusschool Maastricht 1960-1962

Ik ben Jan, 57 jaar en inmiddelds niet meer gehuwd en wil melding maken van sexueel misbruik in de jaren 1960-1962 door Br. Romuald van der Sanden. Dit gebeuren heeft voor mij onbewust een grote impact gehad voor mijn verdere leven en vooral de laatste 4 jaren sinds de berichten in de media kwamen waarna het door mij weggestopte leed in zijn volheid terug kwam en achteraf blijkt een grote rol heeft gespeeld in mijn huwelijks leven die is uitgemond in een scheiding.
Depressiviteit, gevoel van eenzaamheid en meestal niet begrepen worden, is aan de orde van de dag.
Tevens heb ik veel lichamelijke klachten die mogelijk een oorzaak vinden in mijn beangstigende en schokkende ervaringen van destijds en welke gegrift zijn in mijn geheugen.
Na een jarenlange worsteling heb ik 2 jaar geleden melding gemaakt bij de Politie en “Meldpunt Seksueel Misbruik RKK” en heb mij onlangs aangesloten bij “Groep Maastricht 2” die zich inzet voor een mediation traject met betrokken congregatie “Broeders Maastricht / de Beyard FIC”.
Ik hoop dat door deze melding en publicatie vele medeslachtoffers zich geroepen voelen om zich ook aan te melden en hun verhalen kwijt te kunnen.
Dit mag immers nooit meer gebeuren!!
Bij deze roepen we lotgenoten op te reageren of zij ook door de bewuste Br. Romuald zijn misbruikt.

2 antwoorden
 1. Martine De Smet
  Martine De Smet zegt:

  Beste
  Al Lang maak ik me erg druk in het vele misbruik.
  Ik heb enkele ideeën om het de mannen zo moeilijk mogelijk te maken om zich te vergrijpen aan onschuldige vrouwen.
  Waar kan ik terecht.
  Alvast bedankt
  Martine De Smet

 2. Ben Goeman
  Ben Goeman zegt:

  Ben ook seksueel misbruikt geweest, onder anders door paters tijdens mijn studie op het seminarie, daarna door fraters, en door een heeroom in de familie. En nog door vele anderen. Waarschijnlijk kwamen ze af op mijn uitstraling of zo. De gevolgen heeft deze jongen (Ben) begin deze maand beschreven op de site Lotgenoten, en Honderd verhalen: zie onder Ben, 1 juli, dat jongensfotootje: een pittig stukje poëzie,
  hopelijk heb je er wat aan? Veel sterkte! Ben

Reacties zijn gesloten.