Slachtoffers seksueel misbruik R.-K. Kerk willen onafhankelijke hulp

uit NRC-handelsblad / van websiteUtrecht, 6 april.

Slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk willen dat er een onafhankelijke hulpinstelling komt.Dat bleek gisteren op een bijeenkomst in de Geertekerk in Utrecht waar slachtoffers bijeen kwamen om hun ervaringen te delen.Veel aanwezigen zeiden het „onbegrijpelijk” te vinden dat er nog geen instantie speciaal voor de slachtoffers is. Over het katholieke meldpunt Hulp & Recht waren de sprekers overwegend negatief. Ook de commissie-Deetman die het misbruik namens de kerk onderzoekt, wekt wantrouwen bij de meeste aanwezigen in Utrecht.Vorige week kondigden ministers Rouvoet (Jeugd en Gezin, ChristenUnie) en Hirsch Ballin (Justitie, CDA) aan dat het kabinet een eigen onderzoek gaat doen naar de rol van de Raad voor Kinderbescherming in de misbruikgevallen bij katholieke jeugdinstellingen.

7 antwoorden
 1. andre.van den berg
  andre.van den berg zegt:

  Ondergetekende is als misdienaar van zijn 8e tot z,n 12e veelvuldig misbruikt door de toenmalige kapelaan Bakkum in de jaren 1955 -1958 in de Anna kerk te Amstelveen.
  Nadat ik mijn moeder hiervan op de hoogte bracht heb ik zelfs nog straf gekregen van m,n moeder want die zij waar haal je de brutaliteit van dan om zo iets te zeggen en is mijn relatie met mijn moeder vanaf dat moment nooit meer goed gekomen.
  Ik heb mijn moeder altijd gehaat en de gevolgen van deze zware mishandeling jaren lang mee gedragen en nog en dan komt er nu een volgens mij veel te zwakke commissie die e.e.a. gaat onderzoeken en dit terwijl alle ellende zo intens groot is dat men terecht aangeeft geen enkel vertrouwen heeft in de commissie dan wel eventuele hulp die zelfs ook ik nog nodig heb. Ik heb geen enkele vertrouwen in deze commissie en de beerput zal maar gedeeltelijk opeengaan in deze verwacht ik A.v.d.Berg Amstelveen

 2. Geus
  Geus zegt:

  En de Katholieken wassen hun handen in onschuld.

  Ook de relatie tussen mijn papistische moeder is zoals u beschrijft.
  Ontkenning is altijd het middel dat de vuile antichristelijke Katholieken gebruiken.

  Mijnheer van den Berg, ik wil u erg bedanken voor uw verhaal. De Nederlandse media lukt het nog niet, op het moment, dit weer in de doofpot te stoppen. Maar ze proberen het bij elke zowat elke verslaggeving die ik hiervoor beluisterde. Dezelfde verslaggeving was er in Duitsland in de jaren 1930, maar het heeft weinig geholpen. Omdat ik altijd geïnteresseerd ben in verhalen van slachtoffers, is mij bekend dat dit sadistisch kindermisbruik ook erg veelvuldig voortkomt bij media personeel. Het verklaard hun leugenachtige houding en doofpotterij. Geert Wilders helpt intussen het bloed op de handen van de Katholieken te verbergen, door de moslims er de schuld van te geven.

  Kindermisbruik is zeker niet de enige misdaad die de Rooms Katholieken bedrijven. Het misbruiken en dood folteren van nonnen in de slotkloosters is een ander feit, dat ze met hun vriendjes de media lopen te verbergen. Het gaat daar om volwassenen misbruik inderdaad.

  Zo wat grepen uit andere zaken die de Rooms Katholieken bedrijven, waaraan mijn moeder, en ook heer van den Bergs moeder, medeplichtig zijn. Tenslotte, dedezen financieren het, leveren personeel, leveren kinderen en clerici.

  Adolf Hitler was Rooms Katholiek, werd gefinancierd door Kardinaal Pacelli.
  Mein Kampf is geschreven door een Jezuïet Ghostwriter.
  Benito Mussolini, de oprichter van het Fascisme, schonk het Vaticaan aan de paus met de Lateraanse akkoorden in 1929.
  Ruud Lubbers plaatste Nederland vol met Kerncentrales, met de bedoeling te kunnen bewerkstelligen wat er onlangs gebeurde in Japan.
  Dries van Agt is een openlijke antisemiet, ook ex-minister president natuurlijk, die Joden tracht te vervolgen op zijn website en met behulp van zijn onlangs uitgebrachte boek.

  Het Vaticaan heeft altijd de Bijbel vervolgt, heeft vele duizenden Nederlanders vermoord in de 16de eeuw, omdat ze de beschikking hadden over de Bijbel.
  De huidige onthullingen over seksueel misbruik trachten de katholieken nu af te wentelen op hun vermeende vijanden de protestanten, met behulp van hun proxy genaamt PKN. De Protestantse Kerk Nederland gebruikt als logo de afbeelding die ook te zien is op de Stoel van Petrus in Rome. De PKN heeft tot doel alle Calvinisme sporen uit te moorden, wie houdt ze nog tegen?

  De Katholieken hebben het onderwijs in Nederland in handen, waartoe geholpen werd middels een Concordat met Koning Willem 1 in 1827.
  Het Concordat dat Adolf Hitler liet tekenen met het Vaticaan in 1933 is vandaag nog steeds geldig.

  De scholen liegen en ontkennen de waarheid over de Tweede Wereld Oorlog. Dit bewijst hoe de Katholieken het onderwijs en de media in handen hebben in Nederland, vooral dankzij hun Jezuïeten, Dominicanen, Franciscanen. Een legertje met kazernes, waarin meer verborgen wordt dan slachtoffers. Hun misdadige knechten reizen zo met gemak over de planeet. Ziet Vatican Ratlines over hoe de Rooms Katholieken hun Nazi organisatie gebruikten om de CIA op te zetten, om vervolgens alle landen onder hun heerschappij te krijgen. Andere Nazi’s konden vluchten naar het door Katholieken uitgebuit Zuid Amerika af te reizen, waar de met katholieke dictators als Pinochet, hun lustmoorden konden voortzetten als machthebbers van de staat.

  Ik ben deze website dankbaar voor de aandacht voor het tipje van de sluier, dat door de martelaren van de antichrist wat wordt opgelicht. Maar er is aanmerkelijk meer aan de hand dan kindermisbruik bij het Katholicisme. Ook de oorlogen en Irak en Afghanistan hebben een agenda die, die in het belang ligt van het Vaticaan. Sunni’s kussen de ring van de paus, maar Shiieten weigeren dat, dus worden zo uitgemoord in Irak door de protestanten die door Katholieke onderwijs dom gemaakt zijn. Het misdadig blijven liegen en ontkennen door de Katholieken, de meest misdadige hellevegen op deze planeet die er bestaan, moslims zijn nog schatjes vergeleken bij de Katholieken, wordt misdadig verzwegen.

  Ze komen nu openlijk weg met kindermisbruik, wat slechts een klein onderdeel is van de misdaden van de Katholieken in deze staat der Nederlanden en de rest van Europa. En elke andere staat waar die militaire dieven en moordenaars opereren. Ik spreek hier als een insider, net als heer van de Berg. Ik ben niet “anti-katholiek”, maar zo eerlijk de waarheid te vertellen over wat ik weet!

Reacties zijn gesloten.