Survivors Voice Europe

Als ik in april 2010 hoor van het initiatief van Survivors Voice om op 31 oktober een bijeenkomst van lotgenoten in Rome te organiseren, sluit ik me bij hen aan en bekommer om de organisatie aan deze kant van de oceaan. Achteraf beschrijven wij deze bijeenkomst voor onszelf als:
“4 mannen – 3 maanden – geen budget – een goede zaak – onbeschrijfelijke ervaring”

Bij de bijeenkomst in Rome leer ik Sue Cox kennen en wij besluiten daar ter plekke, samen met mijn vrouw Paola, in de loop van 2011 de Europese organisatie opbouwen.

Sue is oprichter, directeur en senior-tutor van Smart UK. Zij is zelf jarenlang misbruikt door een katholiek priester en dat heeft haar leven getekend, maar zij heeft nooit de hoop opgegeven iets positiefs te maken uit die ervaring.

Sue was één van de organisatoren van de demonstratie in Londen ter gelegenheid van het bezoek van de paus in 2010.
De behandeling van verslaving is Sue’s passie. Ze heeft gewerkt ruim 30 jaar gewerkt met drugsverslaafden en is een gekwalificeerde verslaving counselor. Sinds haar afstuderen aan de Hogeschool van traditionele acupunctuur heeft ze een post-graduate opleiding aan het College van Integrated Chinese Geneeskunde afgerond in de VS en Berlijn. Ze is een lid van de Britse Acupunctuur Raad en is momenteel het voltooien van een graad in de Natuurwetenschappen. Sue leidt een zeer drukke algemene praktijk in Leamington Spa. Haar passie is afkomstig van haar eigen persoonlijk herstel, nu drieëndertig jaar geleden. Die passie heeft van SMART UK gemaakt tot een van de meest gerenommeerde, ethische en professionele organisatie, met een absolute focus op de groep patiënten.

Doel van onze samenwerking:
– overlevers van seksueel misbruik, internationaal, een stem geven.
– de acties van Survivors Voice in Europa ondersteunen.

Voor meer informatie, zie:
www.survivorsvoice-europe.org
www.smart-uk.com

Ton Leerschool