Hulpvragen van mannen

Marcel

man, 44  jaar

Al sinds mijn 10e heb ik problemen rond mijn seksuele identiteit, ik voel me een heteroseksuele man en heb enkele relaties achter de rug, die steeds op een punt stoppen als ik het blijkbaar niet meer kan volhouden. Tegelijkertijd heb ik wel fantasieën om seks met met mannen te hebben. Ook heb ik dit wel eens geprobeerd. Dat vind ik dan eigenlijk totaal niet bij me passen en ik heb ook geen gevoel van dat het me plezier doet. De eerste keer moest ik er zelfs enorm van overgeven.

Ik heb eigenlijk geen bewuste ervaring met misbruik of incest, wel zo een vaag gevoel alsof het bestaan heeft maar geen memory.

Is het mogelijk dat dit toch een relatie heeft en wat kan ik hier mee doen. Ik ben al jaren met diverse therapieën bezig geweest, maar tot nog toe heeft niets mij op een goede weg gebracht. Ik moet erbij zeggen dat ik dit altijd als een groot geheim bij me heb gedragen.

Dick

man, 44  jaar
Eindelijk na een 30 jaren heb ik mijn seksuele ervaringen op jonge leeftijd geuit. Voor verdere verwerking zou ik graag persoonlijk spreken met een mannelijke persoon zoals u. Ik heb uw gegevens via Correlatie verkregen. Kunt u mij aangeven wat de mogelijkheden zijn tot een persoonlijk gesprek. Liefst op zo’n kort mogelijke termijn.

Boy

man, 67 jaar
IK heb op dit moment ongeveer 8 jaar therapie achter de rug in de eerste lijnszorg bij diverse psychologen, maar de verwerking van mijn langdurig seksueel misbruik (periode van 10 jaar) is daar weinig aan bod gekomen. Het ging altijd over huidige klachten, maar weinig over de oorzaak er achter. Ik heb het gevoel dat ik niet meer de baas ben over mijn eigen leven en in een depressieve toestand ben geraakt. Ik hoop bij u goede hulp te vinden.

Ron

man, 49  jaar
Ik wil een gesprek met een van de twee daders van misbruik van mij toen ik drie was voorbereiden. De afgelopen jaren ben ik pas zijn daad gaan herinneren naar aanleiding van een doodsbedreiging. De andere dader was mij al bekend.
Ik wil zijn effect, mijn innerlijk spook, tot rëele proporties terugbrengen. Hij is nu minstens 79 jaar oud. Ik ben nieuwsgierig naar zijn levensloop en zijn groeiproces als mens. Wat heeft hem gedreven, tot daad en inkeer?
Hoe kunnen (potentiële) daders volgens hem het best geholpen worden?
Heeft hij andere daders gekend?
Wie zijn zijn slachtoffers buiten degene die ik al ken?
Antwoorden die ik misschien niet krijg, maar mij wel gun door te vragen.

Johan

man, 53  jaar
Van mijn 11e t/m mijn 13e seksueel misbruikt door mijn broer. Hierdoor veel twijfels in mijn huidige relatie. Ook is het afgelopen zomer tot een seksueel contact gekomen met een man. Wil graag het verleden een plek geven zodat ik weer kan bouwen aan mijn huidige relatie

Martin

man, 32  jaar
Soms moeite met het stellen van grenzen.
Schuldgevoelens in het hier en nu.
Voel me nagenoeg nergens thuis, waar sta ik, wie ben ik!
Verwarring over seksuele identiteit, ben ik homo, hetero?

Raymond

man, 33  jaar
Soms moeite met het stellen van grenzen.
Schuldgevoelens in het hier en nu.
Voel me nagenoeg nergens thuis, waar sta ik, wie ben ik!
Verwarring over seksuele identiteit, ben ik homo, hetero?

Erwin

man, 33  jaar
Dissociatie tussen geest en lichaam. Tijdens seks word ik angstig, weinig vertrouwen in eigen lichaam.

Egon

man, 66  jaar
Seksueel misbruikt door een zwager vanaf mijn 15de tot mijn 22ste. Heeft me tientallen jaren enorm belast.

Hierboven een selectie uit de hulpvragen die gesteld worden door mannen en/of hun partners.
Namen zijn gefingeerd en foto’s zijn ter illustratie o.a. uit de BBC-documentaire ‘Chosen.’.