Vrouwen

hallo
Ben een vrouw en sexueel misbruikt,inwendig onderzoek onder dwang,om over de rest van wat met misbruik te maken heeft maar even te zwijgen.
te veel om hier te noemen.Afin ik heb me ook gemeld bij hulp en recht.
Hoe ze er mee omgaan goed of niet goed.
Ik laat mijn stem horen,niemand weet hoe een bal rolt en aangezien hij al ardig aan het rollen is,wil ik er ook wel een trap aan wagen.
wat heb ik te verliezen ? Zeker niet mijnzelf daarblijven ze dit ker van af.
lies

6 antwoorden
 1. Rinus
  Rinus zegt:

  Lies, meiske, ik voel met je mee. Het is onvoorstelbaar wat ze durfden indertijd, en nog misschien. Ik heb me ook gemeld bi hulp en recht, maar dat is ook een katholieke instelling. Ook gemeldt bij SAP advocaten. Lees mijn verhaal, en je weet wat ik denk. Verhaal 295

 2. planon52
  planon52 zegt:

  Beste Lies,
  Met belangstelling heb ik je artikel gelezen.
  Ook ik ben langdurig ernstig seksueel misbruikt door een broeder op pensionaat St.Louis in Weert. Sinds maart ben ik in therapie.
  Gezien de grote lichamelijke en geestelijke schade ben ik zo langzamerhand toe aan erkenning en schadevergoeding. Zou jij mij kunnen vertellen of jij tevreden bent over hoe Hulp & Recht joun zaak aanpakt. Jammer genoeg lees je daar heel weinig over. Mogelijk dat ook andere lotgenoten daar ook iets over kunnen schrijven. Terecht wordt van Hulp & Recht gezegd dat zij niet onafhankelijk werken. Ik wens alle lotgenoten langs deze weg heel veel sterkte toe.
  Met vriendelijke groet, oud-leerling van St.Louis

 3. Nica
  Nica zegt:

  Hallo Lies,
  Ik ben ook een vrouw en ben seksueel misbruikt op een internaat door een broeder. Ik heb ook een melding gedaan bij Hulp en Recht en bij de commissie Deetman. Heb zelf ook al jarenlang therapie. Best pittig allemaal.
  Ik wilde even laten weten dat je niet de enige bent…
  Groetjes Nica

 4. marijke
  marijke zegt:

  heel goed dat je je stem laat horen ook ik ben slachtoffer en draag het nou nog mee na dit 30jaar bijt van je af en ze zullen ons niet weer opnieuw naar de schachtbank sturen nu zijn zei aan de beurt.

 5. Marie Louise
  Marie Louise zegt:

  Ik ben als meisje jarenlang misbruikt door mijn Heeroom en draag daar nog steeds de gevolgen van. Ook melding gedaan bij hulp en Recht met een officiële klacht. Hebben jullie ook behoefte aan een lotgenotengroep voor vrouwen misbruikt door geestelijken?
  Fijn dat ik jullie reacties gevonden heb. Voelt minder alleen.

 6. Ton Leerschool
  Ton Leerschool zegt:

  Mochten jullie besluiten inderdaad een lotgenotengroep voor vrouwen op te zetten, dan stellen wij jullie graag een pagina beschikbaar. Zie onder ‘lotgenoten’.
  Ik wens jullie veel sterkte en inzicht toe!
  namens Stichting Mannenhulpverlening na seksueel misbruik

Reacties zijn gesloten.