Wraak voor pedofiel misbruik

Auto en verleden verlinken verdachte van dubbelmoord Heikruis

Na een uren durend verhoor bij heeft David (24) gisteren bekend dat hij zaterdagnacht Christian Malot (61) en zijn vrouw AndrÈe Vanden Bossche (64) in hun woning in Heikruis heeft doodgestoken alvorens hun huis in brand te steken. ,,Christian heeft mij meer dan tien jaar geleden herhaaldelijk misbruikt toen ik bij hem logeerde”, gaf de jongeman als reden voor de dubbelmoord aan.

Bij een onderzoek werd vastgesteld dat het echtpaar met messteken was omgebracht. Een doordringende benzinegeur net onder de verkoolde lichamen van de slachtoffers bevestigde het vermoeden dat de brand was aangestoken om de moord te maskeren.

Ook een getuigenis was voor het onderzoek van doorslaggevend belang. Een buurtbewoner merkte korte tijd vooraleer de brand zou uitslaan een auto op die wegreed en maakte er de onderzoekers attent op. Deze laatsten gingen op zoek naar de eigenaars van dit type auto en hielden daarbij rekening met het gegeven dat de met messteken omgebrachte paar vroeger een opvanggezin was voor door de jeugdrechter geplaatste minderjarigen. Tegen de man waren in die periode enkele klachten binnengelopen voor misbruik van hem toevertrouwde kinderen. Onder die klachten bevond zich die van David, die af en toe bij het koppel Malot-Vanden Bossche als kinderoppas logeerde. Hij heeft het klaarblijkelijk nooit kunnen slikken dat het gerecht in 1998 het bundel wegens verjaring van de feiten zonder gevolg geklasseerd heeft.

Dat het koppel Malot-Vanden Bossche beducht was voor wraak van wat zich binnensmuurs had afgespeeld, bleek al tien jaar geleden. In 1994 stond een jongeman met getrokken mes voor de toenmalige woning van Christian Malot en AndrÈe Vanden Bossche in Sint-Pieters-Leeuw. Hij zwoer luidkeels dat hij wraak wou nemen voor wat hij had ondergaan en spoot met een verfbus de veelbetekenende boodschap ,,Wraak” boven de deurbel van het koppel. Dat besloot uit angst voor represailles naar Heikruis uit te wijken en hoopte dat de op wraak beluste slachtoffers hun spoor bijster zouden raken. Daar zijn ze niet in geslaagd.

door Yves BARBIEUX16/12/2004

1 antwoord
 1. P. [Bezoeker]
  P. [Bezoeker] zegt:

  En het mooie is dat een Algerijn die twee maand geleden is ontsnapt uit een gevangenis in Verviers, na 3 jaar gevangenschap, minder tijd moest zitten dan David boven het hoofd hangt.

  De link? De Algerijn (Sami), zat opgesloten wegens moord, gewelddadige diefstallen, verkrachting van een 13-jarige met doodslag (!), etc…

  Sami kreeg 12 jaar, waarvan… 9 effectief, als het niet 6 was, mocht ik mij vergissen van wat ik las, en is nu na 3-jaar weer op vrije voeten.

  En David zou de maximum straf van 30-jaar kunnen krijgen, en er is niet eens van verzachtende omstandigheden gesproken?!?!?

  Welkom in (triestig) BelgiÎ

Reacties zijn gesloten.